Airsoft?

Prvi koraci u adrenalinski sport pun zabave i druženja ...

Šta je to Airsoft?

Airsoft svoje korijene vuče iz Japana gdje se razvio kao zabavna timska igra. Svoj procvat je doživio u SAD-u gdje je, uz paintball, postao vrlo popularna timska igra zbog svoje realističnosti, sigurnosti i pristupačnosti.

Airsoft “oružja” su vjerne replike realnih oružja, jednaka su po dimenzijama, detaljima i skoro iste težine. Bit samog mehanizma airsoft opreme je da malom količinom zraka izbacuje plastičnu kuglicu. Danas proizvođači airsoft opreme nude replike gotovo svih poznatih pušaka i pištolja (a mogu se naći i poznatije verzije SF opreme iz filmova). Replike se mogu nadograditi dodatnom opremom kao što su optike, ciljnici, laseri, lampe….

Većina airsoft pušaka ima mogućnost rafalnog pucanja, sa brzinom ispaljivanja od 600-1200 kuglica u minuti (to je 20-ak po sekundi!!)

Airsoft je kao aktivnost najprepoznatljiviji upravo zbog realizma svojih replika. To je razlog zbog kojeg ga koriste vojske i policije mnogih zemalja svijeta pri svojim treninzima i usavršavanjima, a običnim igračima pruža djelić toga svijeta. Za zaštitu pri igranju nužne su zaštitne naočale ili maska preko cijeloga lica.

Vlada mišljenje da se airsoft igra isključivo na šumskim terenima, ali pogodni su svi tereni, od otvorenog mil-sima do bliske borbe po građevinama.

Važno je reći i da sve više vojski (Japanska, Italijanska, Francuska, Švajcarska…) kao i policije širom svijeta prepoznaju airsoft kao odlično sredstvo obuke svojih članova.

Vjerne replike raznih tipova oružja.

Taktikom do pobjede, mape, planovi

Brza igra, puna adrenalina, akcije i zabave

Razne vrste terena, od urabanih do šumskih.

Odlično druženje, upoznavanje, putovanja

Airsoft je lagan sport, veoma brzo uđe u krv.

Opremi se opremom kojom želiš.

Odlično da se zabavite, provedete i uživate ...

Copyright 2019 - 2023. Sva prava rezervisana :: ASK Hellhounds :: Developed by MaksiStudio.com